keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 25 Mac 2011

ringakasan berita ini hari ...

 ABANG BUANG ADIK

 Yg ini sedikit menggelikan hati aku ... serius .. aku tak dapat bayangkan cemana abg dia yg berusia 6 tahun boleh buang adik dia (umo 3 bln) kat area bawah flat yg dorang tinggal ...

mak nye takde kat umah sbb gi cari kerja .. well ... aku rasa sedikit pelik ... takkan laaa mak dia sanggup tinggalkan anak dia yg umo 3 bln dengan abg yg umo 6 thn .. ape sangat laa budak 6 thn leh buat ? aku rasa kalo dia tengok tv atau main game .. sure dia tak layan adik dia dahh .. even mak panggil pun .. dia leh jawab .... SEKEJAPPP .... tul dak ??

atau ... adakah dia panik sbb adik nangis takmo diam ... sbb dah tak tahan tu yg dia letak kat bawah tu ... pandai pulak letak dalam beg ?? huhhh .. mesti dah terbawa bawa dalam ingatan kes buang bayi yg selalu sangat heboh di media kan ??

dalam NST citer ... mak nye tinggalkan 3 beradik tu dengan neneknye di rumah ... tapi nenek dia lak pegi sepital ... ayah dia lak memang keje kat tempat lain ... hiss .. memacam aaaa ...


KES BUNUH DIRI

 haaa yg ni lak aku tak berapa gemar ... dah tu lak melayu kite ... isk .. membunuh diri tu kan ke berat kesnye .. langsung tak bau syurga tauu ?? ..

dah tu pulak .. kes gado ngan teman lelaki ... then ada pulak family problem ... wah wahhhhh ... yang ini lah yg kite sebut ....
HILANG AKAI KE APE ??
 sampai sanggup ambik keputusan macam tu sekali ... gilo ko apo ??

kalo yer pun gado ngan BF .. carik le lain .. kan melambak lagi manusia dalam dunia ni ?? hiss ape sangat laa kite nak frust menonggeng pasal dia sorang ... sedangkan dia lak suka suki hepi hepi ngan pompuan lain ... ahhhhh tak kuasaaaaa .... ghee baik lagi carik orang lain yg lebih baik serba serbi dari sblmnye ...

ye ah ...kite tak tau ape citer sebenar ... tapi kalo umo dah 20 thn patutnya dah boleh buat keputusan dengan elok ... berfikir secara matang ... entah ape nak jadik le manusia skang ni ....

~ It'S OnLy Me ~

ooo yerr .. lupo lagi nak kobakan .... gambo pinjam ....

weeee

2 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum Jijah

desakkan hidup, terpaksa ibu bapa keluar kerja
anak2 yg jadi mangsa

Wassalam

Jijahh @ f.k berkata...

ye la kann ... tambah anak kecik kecik lagi ... cian dia ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky