keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 28 Mac 2011

salah orang lah ....



 hmmm ... ape aku nak cakap pasal perasaan aku ni ekk ?? aku tak marah .. tak juga bengang ... rasa kelakar ada laaa ...

ada la sorang manusia ni ... tetiba je dia macam rajin lak sms ngan aku .. 
siang malam pagi petang ...

ada la beberapa sms dia tu seolah olah macam tak berapa kenal aku sangat (tapi aku layan je la .. dalam hati aku cakap agaknye maybe dia lupa tuuu) .... ... then dia tanya soalan yang macam baru nak berkenalan .... cthnya ...
 tanya duk mana .. then mintak gambar (memang aku dah kasik 4 kali..lagipun dia penah nengok lam facebook aku)

padahal dia ni dah penah tanya soalan ni semua ... n dia tau aku kat HQ .. dia di negeri ... Masa tu dia bohong aku katanya dia dari negeri P .. tapi bukan kerja di bawah jabatan sama ... masa tu dia mintak gambar aku n facebook aku ... lepas dia dah tau n tengok gambar di facebook .. dia menyepi sekejap ... (time tu aku dah tau status dia n siapa orangnya)..kes nye ... aku ternampak gambar dia dalam program di negeri P tu ... n terang terang ada tag nama dia pada gambar tu .. sooo aku dah syak sesuatu .... tapi sabar lagi ... bersangka baik le dulu ....

then lepas beberapa lama ... sambung balik sms ... n stop lagi agak lama .... (sekali ini aku tembak dia pasal status kawen dia n lepas pecah tembelang .. terus dia membisu balik)


since khamis lepas sampai la sabtu ... baru kami ber SMS balik .... dia cakap dia boring n so ok lah ... aku layan jer ... sembang macam biasa jer
sampai la hari sabtu ..... petang tu ... mesej dia masuk ... receive MMS dari dia  ... dalam tu ada gambo pompuan .... selepas gambar pompuan tu ... then ada ayat dia .... INI GAMBAR AWAK KE ??? ... aku balas balik ... AWAK SMS SALAH ORANG NI.... (terus dia senyap sampai ke malam ..n aku pun dah takde hati nak layan dia sms lagik lepas tu ... hahahah.. )

seriusss .... time tu aku rasa macam nak gelak guling guling .... adoi laaaa ... kalo yer pun nak sms beramai ramai (ramai aweks) jangan laaa sampai keliru abes tak kenal yang mana satu  .... nampak sangat macam tak ikhlas ahhh ..... dah kantoi beberapa kali pun nak auta aku lagik ....

 .. kalo nak buat jahat sekalipun  .. berpada pada laaaa ... kalo yer pun nak berkawan ... kawan la dengan ikhlas maaaa .. tiap orang ada perasaan maa .. ape rasa kalo dia kena macam tu ..... sure bengang gak kan ?? selama 16 tahun aku menyelami dunia cyber ni .. ini lah kes paling teruk pernah aku jumpe ... teruk sbb tak reti nak auta ... dan juga sbb kantoi berkali kali dengan orang yang sama & tak serik serik jugak ... apa punya specis daaaaaaaaaaaaaaaa ....

dalam otak aku ni .. baru laa aku terperasan ... patut aahhh dia macam blur blur je sembang ngan aku .... sooooo ... in the end aku pun kasik laaa ayat bombastik untuk penghayatan dia malam tu masa dia sms .....

Mr. X : hi awak 

aku : Awak salah orang lah ....

Mr. X : tak lah .. saya memang nak cakap ngan awak ....

aku : (serius ... aku takde hati langsung nak cakap ngan dia lepas dapat mms tadik .... sooo sebagai penamatnya ... )
maaf ye .. esok saya ada kelas .. nak tido dah .. nama saya Amie .. yang kerja di HQ tu .....nanti set nama saya kat HP EN. X  ye supaya tak salah orang lagi ...

tros dia tak sms aku dah .. sampai la ke saat ini .... MUAHAHAHAHA ....semoga apa aku buat ni jadi pengajaran buat dia ....

senang je prinsip nak jadi kawan aku ... kalo bebetul ikhlas nak berkawan ... kawan bebetul ....
kalo dah takmo kawan ngan aku ... terus buang aku dari hidup ko ..
tak perlu jadi specis hipokrit@munafik okeh ..  ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum Jijah

dia ingat dia punya tipu berjalan lancar, tapi orang lain dah study awal2...kan

Wassalam

ratusiput berkata...

kalau dh ramai awekss mmg cenggitu kan.sib tak tersasul sebut nama.ehehe..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky