keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 13 Disember 2011

Bila cik Jah buat Pai Tee

yessssssssssss ... akhirnya aku berjaya juga buat Pai Tee sendiri ....haha ..salah satu misi mencuba resepi baru ..

tapi kira parah gak la .... 7 jam untuk buat kulit dia aje ... disebabkan aku nak belanja orang opis makan-makan ... soo aku buat kulit dia aje sampai sekilo tepung beras ...

haha .. tak tau la mana silapnya ...
tapi aku goreng kulit dia dalam periuk non stick ...

sbbnye .. kalo dalam kuali .. sah sah minyak akan cepat panas .. n sarang kulit tu pulak pasti lambat/cepat sejuk ...

tapi yg tak best nye ... periuk non stick ni .. panas dia sekata jer .. lambat la pulak nak garing ... dalam gambar tu korang nampak macam takde effect langsung kan? tapi .. takde satu pun kulit pai tee aku yg hangus tauuu ... part tu yg best ..


inti dia sempoi abis ... macam kite masak taugeh goreng je ... pakai rencah udang basah ... carot n sengkuang yg di julietkan ..

untuk pencicah dia lak .. kat econsave langsung takde sebijik pun cili masak .. soo ..paklah jadi mangsa aku .. kena beli sos cili .. mujur la jugak dia bijak .. soo dia beli kat ayamas jer ... wahhhhh .. senang idup aku ... bijok ... bijokk ..

hasilnya ... licinnnn semalam ...rasa berbaloi baloi .. happy bila tengok semuanya licin .... Alhamdulillah .. tunggu thn depan lak keh .. bila aku dapat ilham sekali lagi ... heheh ...
















~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Hj.Zawalajam Hj.Mashod berkata...

alhamdulillah.tq JiJaH..dapat gak merasakannya..hehheehee

atuk berkata...

Assalamualaikum Jijah

tak ada tinggalkan untuk saya...he he

Wassalam

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky