keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 9 Mei 2016

can we be friend?


 your sweet smile ...
i feel calm and happy to see ...
even thou just your pictures ..

i feel like we already know for a long time ....
i wish we can be good friend...
i never talk to you before ...
maybe because of different time and too far away ...
but i did send you ... 
just few likes and simple comment

hei MR. R
can we be friend?
just friend ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 22 Mac 2016

Rasa ku ...

 Tuhanku ....

jangan jadikan aku orang yang lupa daratan ...
orang yang bila di atas ... tak nampak yang di bawah ...

jangan jadikan aku seorang yang suka membangga diri ...
sombong bila berkata-kata ...
suka membangga diri dan mengaku segalanya hebat tentang diri ku  ...

jangan jadikan aku buta ....

tak nampak segala kekurangan tentang diri ku ...
tak peduli kekurangan sekelilingku 
kesusahan orang lain ...

tidak mendengar ...
segala teguran yang baik untuk diri ku ... 
pekak dengan keluh kesah kesusahan orang sekeliling ku ...

jangan jadikan aku bebal dan bodoh ...
untuk berubah kearah yang lebih baik ...
terus belajar dan mencari yang terbaik untuk diriku ... 

.................................................

hari ini aku sedar .. manusia tak pernah memandang kesusahan yang kita perlu tempuhi untuk mencapai sesuatu ... seseorang yang hebat akan dipandang sekiranya pandai berkata-kata dan menyerlahkan aura diri yang lebih hebat dan menarik. orang tak akan pernah nampak yang di sebalik tabirnya ..
walau apa pun ... rintangan dan halangan.. perit jerih ... hanyalah untuk mematangkan diri ... belajar dan mencapai sesuatu. .. jika terus mengambil kira pandangan dan persepsi orang lain ... kita tak akan kemana-mana ...
tak perlu nampak hebat di mata manusia ... cukup hanya jika Allah mendengar rintihku .. mengasihani diri ini ,, memelihara kesejahteraan .. memberkati dan didalam rahmatnya ... cukup bagiku segalanya ... aaamiiinnn ....  

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 16 Februari 2016

what we want

 persoalannya ... apa sebenar yang di mahukan in a relationship?
mmm we need someone to share .. share almost everything  ..
.someone to do almost everything together . .secure
feelings.. face that make u happy just to see... feelings that u know someone missing your presence . ...someone u can trust ... mmmm ... 
.







~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 15 Februari 2016

FRIEND

at last .. 
i found u ...thou only in my dream...
to see your smile again is a big relief ...
to know the truth is shocking .. but its ok ... 
 
and i realize ..
i enjoy talking to you every day ... 
i miss that notification sound  ... 
i miss the conversation ... 
the laugh .. 
i miss everything  ...
 
tenanglah di sana kawan ... 
Alfatihah...
 




~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 20 Januari 2016

tapak tangan aku



First ... aku nak cakap .. aku tau menilik ni salah .. tapi ni aku nak cerita je pasal impact dia ...

dedolu masa aku masih lagi belajar di Alor Star .. aku g jenjalan rumah mak angkat aku .. kebetulan ada sorang makcik tua kat umah tu ... sembang sembang .. makan makan .. alih alih dia mintak nak tengok tangan kawan aku ... (mak aku cakap .. makcik ni pandai tilik orang)

soo dia tilik laa tangan kawan aku ... pot pet pot pet dia bagi tau satu satu kat kawan aku ...

 last sekali tangan aku ...  dia angkat muka n senyum ... satu apa pun dia tak cakap .. aku tanya dia kenapa acik?? ... dia jawab .... semuanya ok aje ....

erkkk ... tu aje ? adehhhh

Insyaallah ... dengan berkat doa ibu dan bapa .. doa dari adik beradik n semua ... insyaallah . semuanya akan ok aja ...

tapi apa yg x best ialah ... aku asyik teringat aje pasal tu ... entah apa yg bermain di minda n benak makcik tu pun aku x tau ... mmm mungkin juga aku x perlu tahu kan apa yg dia cakap ... soo aku akan dapat menikmati kehidupan aku the way it happen n nothing to expect ..rite ???

yeahhhh .... semoga hidup kita semua sentiasa diberkati n dipelihara oleh Allah SWT. aaamiiiinnn ... 



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 15 Januari 2016

terima kasih untuk cinta ini

Bila semuanya kita lalui dengan susah payah ..
yang penuh dengan liku-liku dan onak duri ...
itu yg akan mengajar serta membentuk diri kita ...
dan kita akan ingat itu semua ... 

mmm .. aku akui ...
aku masih lagi di hantui dengan semua yang telah aku lalui ..
ada kala aku sukar untuk menerima kenyataan ...
ada kala aku masih meragui ..
ada perasaan takut dan sentiasa waspada walau kekadang aku terlupa ...

aku cuba .. dan akan terus mencuba ...
mencari apa yang terbaik untuk diriku ...

p/s: dan aku akan cuba membahagiakan diri mu ...  dengan cara kita ...
terima kasih untuk cinta ini Allah ...

 

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 14 Januari 2016

daredevil sangat ke aku?

Aduuuu ... macam lightening struck aje ... terkejut makk bila dia tanya macam tu ...
sembang biasa je ... baru 3 hari ... tetiba
 mulut menyebut ... niat dah di pasang ... sekali dia datang ...
berani ke ? yakin?


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky