keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 24 September 2018

urat putus?


Korang ada rasa yang pelik tak?

Bila mana aku rasa sedih sangat2..
aku rasa macam urat di kedua lengan aku ni macam di tarik2..
sakit .. macam nak putus je ..
tu kalau bebetul time aku rasa sedih gila la ...
korang ada macam tu?

~ It'S OnLy Me ~
Amietz

Khamis, 7 Jun 2018

Budak sengal

aku cuba utk melupakan janji2 kosong n kata2 manis yang lahir dari bibir seseorang ...
aku cuba sedaya upaya ku ...
wajah yang di rindu itu selalu hadir bila2 masa saja bila aku teringat akan dia.
senyum sumbing dia ... dan aku juga akan turut tersenyum seperti dia ..
rinduu...
aku rindukan keletah nakal dia yang selalu mengusik aku ...
gaya bersahaja dengan lawak murahan dia yang selalu membuatkan aku ketawa ...
aku rindu semua tu ...
bila berbicara dengan dia ...
aku terasa seperti minda aku berehat dari semua benda yang berserabut dalam otak aku ni ...
terasa lapang dan selesa...
setelah dua bulan dia menghilangkan diri ... kini baru dia muncul dengan sendiri nya..
dua bulan aku mencari dan menanti ..
hari-hari aku mesej.. tapi dia hanya membisu 1000 bahasa ..
sampai akhirnya aku mengalah ..
dalam diam ... aku tetap mendoakan kesejahteraan dia .. kebahagiaan dia ...
cuma aku rasa sedih dan terkilan ..
persahabatan kita tak lama ... kita masih belum saling mengenali ..
persahabatan kita x kemana ..
Cukup sekejap tadi Allah hadirkan dia semula ..
dan aku berterima kasih kerana menghilangkan rasa dan tanda tanya yang bersarang di dada.
kini aku tinggalkan dia semula ..
insyaAllah .. jika ada jodoh pertemuan ..
jika ada sambungan jalinan persahabatan ...
kita pasti akan bertemu semula ...
budak sengal ...


~ It'S OnLy Me ~
JFK

Selasa, 6 Februari 2018

Majlis APC atau ??

What i see the whole 3 days..

1. Jgn pakai blazer kedot .. buruk sangat2 nampak selekeh n serabai
2. Jgn terlalu nak bergaya sampai nampak over mcm nak g dinner atau nak wat konsert??
3. Jgn jadi pokok krismas... ahaii mcm2 adoo
4. Jgn fesyen yg terlalu dramatik plus aksesori... konfuse nak g fesyen show atau malam anugerah bintang??
5. Jgn guna material yg senang kedot
6. Jgn pakai yg pelik2. Fesyen bulu2 ayam n bulu2 langsir ... ahaiii..
7. Ikut protokol pemakaian.
8. Takyah pakai baju pinjam. Over size mcm pakai baju klawo. Atau kecik sgt2 mcm barut nangka..
9. Buat persediaan awal. Kalo butang putuih.. jahit le kejap. Jgn pakai pin baby .. pakai brooch .. selotape.. stepler dll..
10. Pakai kasut yg benar2 selesa or biasakan pakai dulu sblm hari kejadian.
11.. jgn lupa nengok cermin... hehehhe

I hope .. semua nampak gojes n hensem lam gambo nanti.. mana i tak sempat nk tegur n betulkan.. harap maaf ye. Saya hanya penjaga tangga yg suka nengok awak2 cantik bergayo... tahniah semua...

~ It'S OnLy Me ~ 

Jumaat, 19 Januari 2018

2 hati bersatu

Alhamdulillah ... mendapat perkhabaran gembira ... hari ni salah seorang sahabat baru JJ daripada group akan melangsungkan perkahwinannya untuk kali ke 2 ... walau hanya dengan beberapa baris ayat di whatsapp memaklumkan perkara ini ... JJ tumpang happy juga utk ijeaa..
JJ doakan semoga pernikahan ini dilimpahi keberkatan .. kebahagiaan dan dimurahkan rezeki dan cecepat dapat cahaya mata  ... aaamiiinn ..

sempat juga sembang sikit2 sementara menunggu tok kadhi ... katanya perkahwinan ni diaturkan oleh keluarga dan dia pun tak kenal sangat bakal suaminya ..

tidak mengapalah ... semoga jodoh yang diaturkan oleh kedua keluarga .. dan jodoh yang telah ditentukan oleh Allah ini adalah yang terbaik buat diri mu ...

ye lah .. kalau dah kenal lama pun ... x semestinya berakhir di jinjang pelamin juga jika dah tersurat dia bukan jodoh kita kan?? aku juga sentiasa mengharapkan jodoh yang terbaik buat diri ku 1 hari nanti ....

 akhir kata .... selitkan aku dalam doa-doa terbaik mu juga wahai sahabat ku  ...    aaamiiin

~ It'S OnLy Me ~ 

Ahad, 14 Januari 2018

Idup bawah tempurung

Selalu je nampak salah aku kan ....
Aku intro selalu pun salah...
Jumpa geng salah ...
Lambat jawab pun salah...
apa lagi??

Boleh je kalau aku x layan semua tu.. aku tak hadap pun.. x ingin pun.. cuma kadang aku pikir kawan aje..

Aku x pernah argue atau marah pun bila ko 24 jam sibuk langsung xde masa utk aku..
Bila aku mesej .. ko kata kejap ... 2 hari kemudian pun x jawab.. aku x merajuk pun.
Padahal aku tengok ko online aje.. sibuk kann ..
Takpe la.. aku fikit + aje la ...
Aku balik kampung 2 minggu .. jumpa x sampai 1 jam . Tu pun aku sabar n cuba paham situasi ko...

Tapi kenapa dengan aku ko x boleh nak faham? Tak boleh nak sabar? Ye lah... semua aku lah yg salah ...

Serabutt.... aku serabut kalo hidup macam ni ... aku x suka ... nak buat aku mcm katak? Xde life?

~ It'S OnLy Me ~ 

Khamis, 11 Januari 2018

Kerana tugas mu ..

Sedihnya rasa hari ni ... Isnin aritu abg Nas cakap dia dapat arahan kena bertugas jauh .. katanya Jumaat baru pergi ... alih alih tadi dia kata kena gerak dah ...

siapa aku dengan dia? aku baik dengan dia .. abang dan adik .. tapi semua aku kongsi dengan dia .. suka dan duka aku dan juga cerita ceritu dia ... sempat la aku jumpa dia kat kampung masa aku bercuti 2 minggu aritu ...  x puas rasanya sembang panjang dengan dia ... dia ada mention pasal nak kena bertugas juga di sana .. aku ingat dia memain je ngan aku ... tak sangka lak secepat ini ...

agaknya macam mana lah perasaan ahli keluarga kandung ye..emak ..ayah .. isteri .. anak2.. mesti berlipat kali ganda sedih daripada yg aku rasa kan? ..

Dah mintak maaf sesiap tadi ... katanya ... tak tahu lagi balik bila ... hidup dan mati .. berjuang hingga titisan darah yang terakhir ... katanya jangan risaukan dia .. jgn sedih2 ... Allah kan ada ...

Saya doakan abg dan team selamat pergi dan kembali .. dipermudah segala urusan .. dipelihara kesihatan dan keselamatan sepanjang bertugas di sana ... Bismillah ... Be strong ok ...

Nota : aku selalu ingin menjadi sahabat mu abang .. di dunia mahupun di akhirat kelak ... 

~ It'S OnLy Me ~ 

Rabu, 10 Januari 2018

Bila Kawan Menjadi Hambar?

dah lama x mengarang n bercerita dalam ni ... kekadang rasa macam tak tau nak mula macam mana .. nak cerita apa? hmmm ... sibuk kekadang xde masa walau kekadang ada je rasa n modal nak bercerita ...

manusia sering menjatuhkan hukum kan ... kadang dia tak tau cerita sebenar .. tapi dah mula mereka-reka jawapan dan plot cerita sendiri ... well .. aku takkan menyalahkan sesiapa kalau dah itu yg deorang fikir dan ambik keputusan ...

kekadang ada harinya sebelum tu .. ceria dan rapat je rasa ... alih alih dah mula renggang .. x tau apa sebabnya .. di luar kawalan kita ... dan tak tau apa sebab musababnye ..

aku takut juga nak rapat dengan seseorang ... sbb .. kekadang bila dah rapat sikit .. mula laaa ada je hal .. then tetiba lain je ... lebih baik kenal sebagai kawan aje ... sembang kencang semua xde nak selindung2 .. gelak gelak suka x kesah ape .. lebih happy mcm tu ...

kan?

~ It'S OnLy Me ~
KingTz

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky